top of page

Neo Ice

Met Neo-Ice koelbandages kunt u de benen van het paard snel en efficiënt koelen. De bandages worden om het been gewikkeld net zoals iedere andere bandage en de koeling wordt gelijk in gang gezet. Ideaal voor na een zware training, onderweg naar huis van bv. een wedstrijd of tijdens een blessure. U kunt ze ook voor uzelf gebruiken bijvoorbeeld voor gezwollen en pijnlijke plekken/gewrichten. Om een goed beeld te krijgen raden we u aan het ca. 10 -15 minuten bij uzelf om te houden om zo te voelen hoe effectief van de koeling is.

Zo werkt Neo-Ice
Neo-Ice is een bandage waar een speciale vloeistof wordt toegevoegd, dit doe je in de meegeleverde box. Wanneer de vloeistof na 60 seconden is ingetrokken in de bandage is deze klaar voor gebruik. Bij een nieuwe bandage die uit de verpakking komt is dit niet nodig want deze komt al met vloeistof/vochtig uit de verpakking. Wanneer de vloeistof verdampt wordt de warmte uit het weefsel getrokken, in tegenstelling tot veel andere producten waar je de kou in het weefsel drukt. Neo-Ice vermindert onmiddellijk de weefsel temperatuur en trekt effectief warmte uit. Er is geen risico van vriesschade. Wanneer de warmte geëxtraheerd wordt uit het weefsel en het wordt afgekoeld, dan zal de bandage heter aanvoelen aan de buitenkant. Dit betekent niet dat de bandage net werkt, integendeel. Dit betekent dat het koelen in volle gang is en effectief is. Hoe warmer Neo-Ice van buiten voelt, des te kouder is het weefsel binnenin. Het is belangrijk om dat te onthouden, zodat u niet denkt dat de bandage verkeerd werkt.

U zult ontdekken dat ongeveer 10-15 minuten nadat u de bandage heeft afgenomen, het koelend effect nogmaals merkbaar wordt. Dit is te wijten aan dat de gekoelde weefsels (de hitte werd geëxtraheerd) opnieuw moet worden opgewarmd door de omringde lucht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neo-Ice werkt tot 2,5 uur.

 

Als u de bandage afneemt en opnieuw oprolt bewaar deze dan in de bijgeleverde luchtdichte box. Wanneer de bandage te droog wordt kunt u ervoor kiezen om opnieuw vloeistof erbij te doen of de bandage te wassen in lauw water, laten drogen, oprollen en daarna met 80ml vloeistof in de luchtdichte box in laten trekken.

 

Voordelen van Neo-Ice:
- koelt snel en effectief gewrichten en pezen
- gemakkelijk en risico vrij aan te brengen
- vermindert/elimineert schade in gewrichten en pezen
- altijd gereed voor gebruik - en kan opnieuw worden gebruikt
- vereist geen opslag in de koelkast
- gemakkelijk mee te nemen en te gebruiken

 

Showbox  € 80,-

Inhoud 4 bandages, 1200ml Vloeistof, opbergbox

Bandage  € 10,-

Vloeistof 1200ml  € 32,50

Recovery Gel 50g  € 7,50

bottom of page